Jak vybrat správnou velikost náramku, řetízku nebo prstenu

Náramky, řetízky či prsteny chirurgické oceli jsou velmi oblíbenými módními doplňky. Abyste se jimi mohli zkrášlit, musí vám ovšem perfektně sedět. Při jejich výběru byste proto měli věnovat velkou pozornost správné volbě velikosti. V tomto článku vám poradíme, jakým způsobem určíte správnou velikost náramku, řetízku a prstenu. Také vám řekneme, jakými rozměry byste se měli řídit, aby vám šperky skvěle padly.

Správná velikost náramku: Na co se zaměřit?

Představte si, že jste právě objevili nádherný náramek ve vašem oblíbeném obchodě s módními doplňky. Je to láska na první pohled a nemůžete se dočkat, až si jej připnete na zápěstí. Ale počkejte! Než si jej koupíte, je důležité zjistit, zda vám bude dobře sedět. A jak na to? 

Začněte tím, že si změříte obvod svého zápěstí. Toláte nejlépe pomocí krejčovského metru. Pokud takový nemáte po ruce, můžete použít i obyčejnou šňůrku a následně ji změřit pomocí pravítka. Při měření byste měli zápěstí obměřit těsně nad kostí, ale bez utahování.

Jakmile znáte svůj obvod zápěstí, je čas přidat pár milimetrů navíc pro pohodlné nošení. Pro tenké náramky se doporučuje přidat 1-2 cm, pro širší náramky pak 2-3 cm. Tím získáte ideální velikost náramku, který vám bude padnout jako ulitý.

damsky-nahrdelnik-chirurgicka-ocel

Správná velikost řetízku: Jak na to?

Při výběru řetízku je důležité zaměřit se na délku a styl. Chcete-li zvolit správnou délku řetízku, měli byste si nejprve uvědomit, jaký efekt chcete dosáhnout. Chcete, aby řetízek visel volně kolem krku nebo spíše těsně obepínal hrdlo?

Zde je několik tipů pro výběr délky řetízku:

- Choker (35-40 cm): Tento styl řetízku obepíná těsně krk a je ideální pro zvýraznění šíje a lícních kostí.
- Princezní (45-50 cm): Tato délka je vhodná pro větš příležitostí a padne skvěle ke každodenním outfitům.
- Matiné (55-60 cm): Tato délka řetízku spadá někam mezi prsa a je ideální pro večerní šaty nebo elegantní topy.
- Opera (75-90 cm): Tento dlouhý řetízek může být nošen jako jednoduchý nebo zdvojený a dodává sofistikovaný vzhled.

prsten

Správná velikost prstenu: Jak zjistit svou velikost?

Při výběru prstenu je klíčové znát svou velikost. Nejjednodušší způsob, jak ji zjistit, je navštívit klenotnictví a nechat se změřit profesionálem. Pokud to není možné, můžete si velikost změřit i doma.

K tomu budete potřebovat pravítko, tužku a papír. Položte prst na papír a obtáhněte jej tužkou. Poté změřte vzdálenost mezi dvěma body, kde se čára začíná a končí. Tuto vzdálenost převeďte na milimetry a porovnejte s tabulkou velikostí prstenů.

Nezapomeňte, že prsty se mohou v průběhu dne mírně zvětšovat či zmenšovat, takže je dobré provést měření ve více časech a zvolit průměrnou hodnotu.

Teď, když znáte svou velikost náramku, řetízku a prstenu, můžete se vrhnout na nákupy a vybrat si ty nejkrásnější šperky, které vám budou perfektně padnout. Ať už jde o elegantní večerní doplněk nebo stylový kousek do práce, správně zvolená velikost vám zajistí pohodlí a skvělý vzhled.